11 februari 2020

Je kunt in tijden van nood rekenen op hulp van je collega’s

Onverwachte gebeurtenissen kunnen je leven niet alleen emotioneel, maar ook financieel behoorlijk op zijn kop zetten. Denk aan een echtscheiding, ziekte van jezelf of een naaste of baanverlies van je partner. Je ervaart het zelf of ziet het terug in je omgeving.

Ik vind het een fijne gedachte dat wij er op zulke momenten voor elkaar kunnen zijn. Je staat er niet alleen voor. Het Personeelsfonds kan hulp bieden door het geven van adviezen, het aanbieden van financiële begeleiding en het verstrekken van leningen en giften. Het Personeelsfonds biedt al 60 jaar hulp aan vele collega’s. Deze solidariteit is alleen mogelijk door een maandelijkse bijdrage van € 0,45 aan het Personeelsfonds. Meer dan 15.000 medewerkers van het ministerie van Financiën dragen op deze manier het Personeelsfonds en hun collega’s in nood een warm hart toe; een aantal waar we trots mogen zijn.

Het Personeelsfonds wijst je de weg voor hulp en geeft je veel tips om op het juiste spoor te geraken en te blijven. Want voorkomen blijft belangrijker dan genezen.

Wopke Hoekstra
Minister van Financiën